Muğla SÜDGE Eğitimi Başvuru ve İletişim Bilgileri Muğla İl Sağlık Müdürlüğü SÜDGE Eğitimi Başvuru ve İletişim. Muğla Halk Sağlığı Müdürlüğü kapandığı için SÜDGE Eğitimi Başvuru Yeri Muğla İl Sağlık Müdürlüğü olmuştur. Muğla ‘da Alkolden Ehliyetine el konulanlara SÜDGE eğitimi nerede verilir? Muğla Sürücü Davranışlarını Geliştirme Eğitimi Başvuruları. Muğla ‘da SÜDGE Eğitimi ne zaman verilir? Muğla SÜDGE Eğitimi hangi tarihlerde verilir? Muğla ‘da SÜDGE eğitimi Nerede verilir?
Muğla İl Sağlık Müdürlüğü İletişim
Adres: Orhaniye Mh. İsmet Çatak Cd. No:22 48000 Menteşe / MUĞLA
Telefon: (0252) 214 11 05
Faks: (0252) 214 36 85
e-posta : mugla@saglik.gov.tr
SÜDGE Eğitimi İçin Muğla Halk Sağlığı Başkanlığından Bilgi Alabilirsiniz.
Muğla Halk Sağlığı Başkanlığı İletişim
Adres: Orhaniye Mh. İsmet Çatak Cd. No:22 48000 Menteşe / MUĞLA
Telefon: (0252) 214 11 05
Faks: (0252) 214 36 85
Muğla SÜDGE Sürücü Davranışlarını Geliştirme Eğitimi, Muğla İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Başkanlığı Tütün Ve Diğer Bağımlılık Yapıcı Maddeler Birimi tarafından verilmektedir. Muğla ‘da sürücü davranışlarını geliştirme eğitimlerinin yürütülmesini sağlamak amacıyla faaliyetlerini sürdüren birimin iletişim bilgileri
Adres : Orhaniye, B,, İsmet Çatak Cd. No:22, 48000 Muğla Merkez/Muğla
Tel : 0252 214 36 86–1140
Sürücü Davranışlarını Geliştirme Eğitimi (SÜDGE) gerekli evraklar;
• Başvuru Dilekçesi (müdürlükte doldurulacaktır)
• Ehliyet Geri Alma Tutanağı veya cezai durumu gösterir belge (Emniyet Müdürlüğünden alınabilir)
• Nüfus Cüzdan fotokopisi
• 1 Adet vesikalık fotoğraf
• Muğla İl Sağlık Müdürlüğü hesabına 2022 yılı için 2.860,00 TL yatırıldığına dair makbuz
Başvuru Şekli:
Posta yolu ile başvuru alınmamaktadır.
Başvuruları kişinin kendisi yapması gerekmektedir.
Eğitim programına katılım zorunlu olup, devamsızlık yapanlar başarısız kabul edilir.
Eğitim başladığında dilekçede belirtilen telefon numaralarına ulaşılamaması durumunda kişi bir sonraki eğitime kalacaktır.
- SÜDGE 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanununun 48/5 Maddesi ile bununla ilgili olarak Sağlık Bakanlığı tarafından çıkarılan ve 25583 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan yönetmelik gereğidir
- Alkollü olarak 2. kez araç kullandıkları belirlenenlerin ehliyetlerini geri almaları için katılması ve başarılı olarak tamamlaması zorunlu bir eğitimdir.
- İlgili Kanun ve Yönetmelik gereği ehliyeti 2 yıllığına geri alınanlar, ehliyeti geri alınma tarihinden itibaren 1. yılı tamamladıktan sonra eğitime başvurabilir.
- Eğitim Programının ilk haftası katılımcılar, psikolojik , fiziki ve psikiyatrik muayene ve testlere tabi tutulurlar. Bu muayene sonucuna göre eğitime devam ederler. Muayenelerde ya da eğitim sırasında katılımcılar tetkik ve belirleme amacıyla heyete sevk edilebilirler.
- SÜDGE eğitiminin amacı alkolün vücuttaki etkisi ile alkollü araç kullanmanın risklerini öğrenmek ve farkına varmak, alkollü iken araç kullanmama konusunda tutum ve davranış değişikliği kazandırmaktır.
- Eğitim Programı, gerekli belgeleri tamamlayarak kayıt yaptıran 12 kişilik gruplar halinde açılacaktır.
- Eğitim 6 hafta sürmekte olup, haftada bir gün uygulanır. Hafta içinde 09.00-17.00 saatleri arasındadır. Eğitim değerlendirmesinde, sürücünün derslere aktif katılımı, derslerdeki tutum ve davranışları, verilen çalışmaları yerine getirmeleri, yazılı sınav puanı ve eğitimcilerin sürücüler hakkındaki görüşleri kullanacaktır, olumlu sonuçlanırsa katılımcıya SÜDGE’yi tamamladığına dair belge verilecektir.
- Eğitim programına kesintisiz devam edilmesi şarttır. Devamsızlık yoktur. Herhangi bir sebeple devamsızlık yapan sürücünün eğitimi geçersiz sayılır ve bir sonraki eğitim programına devam ettirilir. Tüm derslere, uygulamalara, kontrollere katılım mecburidir
- Derslere alkolsüz gelmek esastır. Aksine durum belirlendiğinde sürücünün eğitimle ilgisi kesilir. Eğitim süresince ehliyetsiz araç kullanmak yasaktır. Aksine hareket edenler eğitimden çıkarılır.
- Derslerde gizlilik ilkesine uyulacaktır. Katılımcıların kimlik ve kişilik bilgileri, katılımcılar ve eğitimciler tarafından gizli tutulacaktır.
|